Chufi llança “Chufi Fresca”, elaborada amb Xufa de València amb Denominació d'Origen

06/06/2018

•La marca valenciana aposta per la innovació amb aquest producte d'alta qualitat que destaca per la seua composició totalment natural i el seu sabor •“Chufi Fresca” està elaborada amb xufes 100% valencianes amb Denominació d'Origen mitjançant extracció artesanal a partir d'una recepta dels mestres orxaters de Chufi que respecta l'origen i la tradició de l'orxata

Després de quasi 40 anys de treball i compromís amb l'origen i la qualitat de l'orxata, la marca valenciana Chufi torna a donar mostra de la seua aposta per la innovació amb el llançament de "Chufi Fresca", un producte nou i d'alta qualitat que es converteix en la primera i única orxata de gran consum lliure d'additius a nivell nacional. 

Alineant-se amb les tendències i els gustos dels consumidors, que cerquen cada dia aliments més naturals, "Chufi Fresca" està elaborada amb xufes 100% valencianes amb Denominació d'Origen (DO), mitjançant una extracció artesanal. El resultat és una orxata totalment natural que respecta la tradició i destaca pel seu sabor, segons ha manifestat el 97% dels participants en un test de consum elaborat per ProductSensoryConsultingGroup (*PSCG).

"Chufi Fresca" està fabricada a partir d'una recepta única realitzada pels mestres orxaters de Chufi, marca que des de la seua fundació, en 1979, respecta els processos tradicionals en la recol·lecció de la xufa, la seua neteja i assecat, la mòlta i el filtrat de la mateixa.

Prova del seu compromís amb l'origen d'aquest icònic producte valencià és que, en 1986, Chufi va entrar a formar part de la Comissió constituïda per a crear el Consell Regulador de la Denominació d'Origen, que actualment és Denominació d'Origen Xufa de València i Orxata de Xufa de València, que el seu objectiu principal és el d'assegurar la qualitat del component principal de l'orxata, una beguda refrescant, natural, sana i nutritiva, de marcat caràcter mediterrani.

La xufa valenciana amb Denominació d'Origen, l'ingredient fonamental de la recepta de "Chufi Fresca", es conrea en 19 termes municipals de la comarca de l´Horta Nord, l'única zona d'Espanya que reuneix les condicions idònies de sòl i clima per a conrear, amb la màxima qualitat, aquest singular i preuat tubercle, la recol·lecció del qual es realitza durant els mesos de novembre a gener.

Chufi porta anys representant una icona dins del món de l'orxata, oferint sempre productes en els quals la cura treballe dels mestres orxaters, unit a l'extraordinària qualitat de la xufa valenciana donen com resultat una saborosa, *efrescant i saludable beguda que, per la seua absència de gluten, també és apta per a celíacs.

Per a la Denominació d'Origen, l'eixida al mercat d'aquest producte mostra de l'interès de les empreses inscrites per la innovació i la millora contínua de la qualitat de les seues orxates, qualitat que passa per emprar com a matèria primera Xufa de València amb Denominació d'Origen. Per açò, recorda al consumidor la importància de buscar el segell de la D.O. en els envasos, com a única garantia que la xufa utilitzada és valenciana.