COMPTE ENRERE PER A EL “DIA DE L’ORXATA I LA XUFA DE VALÈNCIA”

06/07/2018

Demà, dissabte 7 de juliol, se celebrarà el Dia de l'Orxata i la Xufa de València, per segon any consecutiu en la Plaça de l'Ajuntament de València. 

Des de la 12 del matí i fins a la 9:30 de la nit, les empreses participants donaran degustacions i vendran productes elaborats amb xufa de València.

L'acte institucional d'inauguració tindrà lloc a les 12:15 del matí, i a ell assistiran representants de les diferents institucions valencianes.

Posteriorment, se celebrarà el concurs "Nas d'Orxata", organitzat per l'Associació Valenciana d'*Orxateres, que premiarà a qui, en un tast cec, siga capaç d'identificar què orxata pertany a cadascuna de les orxateries participants.

De 17 a 18 hores tindrà lloc "L'Hora de l'Orxata", i durant esta hora, les empreses participants donaran degustacions gratuïtes o faran promocions en les seues stands. Esta macrodegustación global d'orxata serà amenitzada per una "Chuficada", organitzada per Horchata Chufi.

I la festa seguirà amb les actuacions de Marcel el Marcià, dirigida al públic infantil, el xou cooking amb orxata de xufa de València a càrrec del restaurant Las Torres de Ciriaco i el concert de Jonatan Penalba, que posarà punt i final a aquesta jornada festiva.

Així doncs, l'orxata serà la indiscutible protagonista del dia, però no l'única, ja que els assistents també podran provar diferents productes fets amb orxata o xufa de València, des de gelats d'orxata amb fruites de l'Amazones fins a cerveses o licors, passant per crepes i brioixeria feta amb farina de xufa de València. A més, durant tot el dia hi haurà tallers d'elaboració d'orxata, fotocols, una exposició de maquinària, i moltes sorpreses més.

Vos esperem!!