L’Obrador de Bou guanya el premi EcoeLabora 2018 pel seu compromís amb el cultiu ecològic de Xufa de València

19/11/2018

L’Obrador de Bou ha sigut guanyador en la modalitat “Generació i difusió del coneixement i innovació en restauració ecològica”

L'Obrador de Bou ha sigut guanyador en la modalitat "Generació i difusió del coneixement i innovació en restauració ecològica" dels premis EcoeLabora 2018 que es van lliurar el 15 de novembre en el marc del XIII Congrés SEAE sobre Sistemes Alimentaris Agroecológics i Canvi Climàtic celebrat a Logronyo (La Rioja).

 

L'empresa ha sigut premiada pel seu compromís amb el cultiu ecològic de Xufa de València en els seus camps d'Alboraia i per promocionar la seua matèria primera com un producte natural i saludable en la seua orxateria de la platja de la Patacona (Alboraia, València), on elaboren tots els seus productes de forma artesana i ecològica. El jurat dels premis estava format per sis professionals i investigadors del sector agroalimentari ecològic i per membres de la Junta Directiva de SEAE.

 

L'Obrador de Bou és la primera orxateria gelateria artesanal ecològica certificada pel Comitè d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV). Va obrir les seues portes en 2013 amb l'objectiu de completar el cercle entre el client final i el cultiu de la seua Xufa de València ecològica en els seus camps familiars de Xufes Bou a Alboraia.

Com explica l'empresa al seu comunicat, L'Obrador de Bou és un lloc on es fusionen la tradició i la innovació, ja que any rere any elaboren noves receptes a partir de la seua matèria primera, la Xufa de València Ecològica. El seu producte estavella més demandat és l'orxata ecològica, especialment la que elaboren sense sucre afegit. La particularitat que la fa irresistible és aqueix intens sabor a xufa que es deu al guarit del tubercle durant més de quatre mesos, que fa que adquirisca una dolçor natural. La seua última innovació han sigut els gelats d'orxata i fruites exòtiques, com el açaí i la pitahaya, deliciosos, naturals, ecològics, sense gluten ni lactosa.