“Sang d'Orxata”, l'homenatge de Fartons Polo i Paco Roca al poble d’Alboraia

18/06/2019

• Un curt il•lustrat per Paco Roca en el qual la marca valenciana ens convida a prendre'ns la vida amb més calma. • En la línia de la seua nova campanya i amb motiu del Dia Mundial del Donant de sang, el pròxim 21 de juny Fartons Polo realitzarà una col•laboració amb el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana i regalarà orxata en alguns punts de donació de la ciutat.

L'empresa valenciana Fartons Polo i el reconegut il•lustrador Paco Roca reten homenatge al poble d'Alboraia, bressol de l'orxata, en el seu nou curt que s'ha presentat hui als mitjans. L'acte ha sigut conduït pel periodista Vicent Molins i ha comptat amb la participació de Pepe Polo, cofundador de Fartons Polo, i Cristina Arbona, directora del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana. A continuació, els assistents han pogut degustar els productes Polo, al costat de les originals elaboracions a base de xufa del Xef amb estrela Michelín Miguel Ángel Mayor. 

La nova campanya de Fartons Polo ha volgut donar un gir al concepte "sagne d'orxata", que sol utilitzar-se en un sentit pejoratiu,per a convertir-lo en una mica del que estar orgullosos. Defensen que en un món frenètic, on tot passa molt de pressa i l'estrés està a l'ordre del dia, tots hauríem de tindre una mica més d'orxata en la sang.

Fartons Polo ha realitzat un vídeo d'animació en 2D il•lustrat per Paco Roca, on conta la història fictícia d'un poble que tenia, literalment, la sang d'orxata. En el vídeo, els protagonistes observen que la gent de la ciutat, els de sang comuna, viuen estressats i de mal humor. Per això decideixen compartir la seua sang amb la resta del món, i converteixen aqueixa sang d'orxata en diversos productes: orxata i fartons, licor d'orxata i cervesa de xufa, part de les referències que la marca Polo té en el mercat.

En definitiva, expliquen des de l'empresa que "la intenció de la campanya és posar en valor la tradició orxatera i presentar els nostres nous productes a través d'un concepte divertit i entranyable que està en boca de tots". "Amb aquesta campanya -destaquen- també retem homenatge al poble d'Alboraia, bressol d'un producte tan nostre". I afigen que "hem d'estar orgullosos de tindre orxata en la sang perquè també cal saber gaudir i prendre's la vida amb més calma".

A més, coincidint amb el mes en què se celebra el Dia Mundial del Donant, Fartons Polo realitzarà una col•laboració amb el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana i regalarà orxata de la marca en punts de donació de la ciutat. "Volem llançar un missatge social positiu i col•laborar amb una cosa tan necessària com la donació de sang. I no hi ha millor manera de reposar forces que prendre un bon got d'orxata", apunten.

Paco Roca
Paco Roca és un reconegut il•lustrador valencià que compagina la il•lustració amb el còmic. Ha publicat en diversos mitjans de conegudes capçaleres i tirada nacional i compta amb nombrosos àlbums propis. En 2011 va realitzar una retrospectiva del seu treball amb el títol "Dibuixant ambulant" en el Museu MuVIM de València. També és col•laborador de radi i ha treballat com a guionista i dissenyador de personatges. Actualment imparteix tallers i xarrades per tot el món com els Estats Units, Mèxic, Santo Domingo, Tòquio o Hèlsinki i col•labora amb diferents organitzacions no governamentals.

Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana
El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana naix a València en 1985. Dos anys després, en 1987 es crea el d'Alacant i en 1992 el de Castelló per a promoure la donació, programar i realitzar les extraccions de sang mitjançant unitats mòbils així com el processament, emmagatzematge i distribució d'hemoderivats.

Des del Centre es proveeix a tots els hospitals i centres sanitaris tant públics com privats de la Comunitat Valenciana. En 1990, s'incorpora el Banc d'Òrgans i Teixits, en 1999 el Banc de Sang de Cordó Umbilical i en 2017 el banc de Llet Materna.

Fartons Polo
En Fartons Polo porten més de 50 anys elaborant els seus productes amb l'única obsessió d'alimentar a generacions de famílies d'una manera sana i natural, conservant i respectant els costums i els valors típics de València.

En els anys 60 la família Polo es va traslladar a Alboraia i van crear els fartons, un brioix allargat per a acompanyar l'orxata. Prompte van començar a distribuir els fartons per les orxateries d'Alboraia i més tard per la resta de València i Espanya.Actualment, l'empresa compta amb més de 120 treballadors i ha apostat per la diversificació de productes i el cultiu de la xufa. A més, la seua productora de xufa Denominació d'Origen (D.O.) València La Huertana 1960 s'encarrega dels processos d'elaboració (rentada, assecat, selecció i venda), respectant les tradicions artesanes i complint els estàndards de qualitat actuals.

En 2016 Fartons Polo presentà una orxata pròpia a base de xufa amb D.O València per a acompanyar els seus coneguts fartons: Or, Xata, la nova marca de Polo. Begudes dolces i refrescants amb diferents varietats: original, fresca, selecció o light i sense lactosa. Recentment, ha ampliat la seua oferta de productes amb el llançament de dues begudes de xufa D.O. València amb alcohol, una nova aposta de la companyia per a les quals es prepara una xufa específicament per a elles. Es tracta d'un licor, ideal per a consumir fred,i una cervesa artesana amb xufa, una beguda suau i refrescant a base d'aigua, malta, encebada llúpol fresc i xufa, amb una graduació del 4,5%. Tant el licor com la cervesa ofereixen un autèntic sabor a orxata i són 100% valencianes.