"Horchata de Chufa" cançó de l'estiu 2010

08/02/2010

- La cançó, presentada en el programa El Hormiguero (Cuatro), interpretada per King África i Trancas i Barrancas, reunix els ingredients necessaris per a convertir-se en núm. 1 estiuenc. - El Consell Regulador de la D.O. Xufa de València recolza la seua candidatura a cançó de l'estiu.

A pesar del fred, la pluja i de com queda de lluny l'estiu, El Hormiguero (Cuatro) va aprofitar la visita de King África per a fer el que pot ser “la pròxima cançó de l'estiu amb Trancas i Barrancas als cors” segons les seues pròpies paraules.

La cançó, “un temazo” tal com la va definir el conductor del programa Pablo Motos, reunix els ingredients necessaris per a convertir-se en un autèntic hit estival.

La Denominació d'Origen Xufa de València ha volgut donar suport a esta iniciativa creant una pàgina en Facebook per a anar sumant vots (Yo también creo que Horchata de Chufa debe ser la canción del verano 2010),  i que ja ha reunit a més d'1.000 fans en menys de 72 hores. Així mateix, ha enviat Orxata de Xufa de València al programa i al mateix King Àfrica en agraïment i s'ha oferit a subministrar-los tota l'orxata necessària,  si finalment es grava el videoclip, tal com van acordar en directe en el programa.

Pareix que l'orxata està sent font d'inspiració musical; recordem que Vampire Weekend va titular “Horchata” un dels singles del seu segon disc (número u de vendes als Estats Units la primera setmana del seu llançament), proposant prendre-la al desembre. Ara, amb la cançó “Horchata de Chufa” de King Àfrica i El Hormiguero, esta beguda genuïnament valenciana es convertix en protagonista musical, tant de l'hivern com de l'estiu.

 
Enllaços d'interés: