Xufina se'n porta els 200 litres d'Orxata

16/03/2010

La falla, amb l'al·legoria “L'Odissea dels Orxateitors”, es proclama vencedora dels III Premis D.O. Xufa de València

  • La Falla Castielfabib - Marqués de Sant Joan, de secció 12a infantil, aconseguix el 1er premi amb un monument dedicat íntegrament a l'Orxata i a la Xufa de València
  • La Falla Marqués de Montoral Berní i Català de 4 B aconseguix el 2n lloc, mentres la Falla Illes Canàries - Trafalgar de 2a a queda tercera
  • A més, la resta de falles que han participat podran disfrutar d'un berenar faller com a cortesia de la D.O. Xufa de València

 

La Denominació d'Origen Xufa de València ha reconegut amb el 1er premi dels "III Premos de la D.O. Xufa de València a la millor escena fallera a la Xufa de València i l'Orxata de Xufa de València", el treball dels fallers de Castielfabib - Marqués de Sant Joan, amb un monument dedicat integrament a l'orxata i la xufa de València que ha sigut realitzat per ells mateixos amb materials reciclatges, recuperant així l'antiga tradició fallera.

La falla, amb l'al·legoria "L'Odissea dels Orxateitors", dissenyada per Miguel Arraiz, de Bipolaire Arquitectes i Raúl Climent, de Menta Estudi de disseny, va competir en l'exposició del ninot amb Xufina, una simpàtica figura que ha trencat esquemes i ha liderat les votacions online per a salvar-se de la crema, gràcies a una cuidada campanya de promoció realitzada des de facebook i twitter el lema "perquè els ninots pobres també tenim sentiments"

La comissió de Castielfabib - Marques de Sant Joan, disfrutarà dels 200 litres d'orxata de Xufa de València que acompanyen el primer premi, aproximadament 1.200 degustacions, i un estendard que els entregarà el Consell Regulador de la D.O. Xufa de València.

El segon lloc ha recaigut en una escena de la Falla marqués de Montortal - Berní i Català, de la secció 4 B, que representa a una fallera amb un pit connectat a un got d'Orxata de Xufa de València. A ells aniran a parar un estendard i un centenar de litres d'autèntica Orxata de Xufa de València, aproximadament 600 degustacions, que es repartiran entre els seus fallers.

Quant al tercer lloc, la D.O. Xufa de València ha premiat un ninot de la falla Illes Canàries - Trafalgar amb una encertada crítica a la situació per la qual travessa el sector. Per als membres d'esta comissió seran els 50 litres d'Orxata de Xufa de València, unes 300 degustacions, i un estendard.

Les restants sis comissions falleres que han participat en esta III edició del els "Premos Denominació d'Origen "Xufa de València" podran disfrutar d'un berenar fallera per cortesia de la D.O. Xufa de València, que els entregarà al voltant de 120 degustacions d'Orxata de Xufa de València, a cada una d'elles.

Miguel Muñoz, president del Consell Regulador i membre del jurat d'estos premis fallers, "ha agraït la implicació d'artistes i comissions falleres, que han donat protagonisme a l'orxata i la xufa de València en els seus monuments".

Així mateix, ha destacat "la labor duta a terme per la comissió fallera Castelfabib - Marqués de Sant Joan i el toc d'innovació, modernitat, originalitat i gràcia, que han donat a la xufa i a l'orxata en la seua falla".

 

La Denominació d'Origen Xufa de València garantix la procedència valenciana i la màxima qualitat d'uns productes altament saludables com són l'Orxata i la Xufa de València, avalats per nombrosos estudis mèdics. El consumidor pot diferenciar-los buscant el logotip que els acompanya.

Falles 2010, falles amb sabor a orxata!