L'Ajuntament de València promocionarà la orxata de xufa de València amb Denominació d'Origen

26/01/2017

La D.O. Xufa de València i l’Ajuntament de València signen un conveni de col•laboració

 

La regidora delegada de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, i el president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Xufa de València, Francesc Espinosa, varen signar ahir pel matí un conveni de col•laboració amb l'objectiu de promocionar el consum d'este producte.
 
L'acte comptà amb la presència de la regidora d'Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, el regidor de Comerç, Carlos Galiana, la regidora del Partit Popular Maria Àngels Ramon-Llin i el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, a més de representants de llauradors, comercialitzadors i elaboradors d'orxata inscrits al Consell Regulador.
 
Gómez ha destacat que la presència dels membres de la corporació respon al "compromís total" de l'Ajuntament amb "la promoció de l'orxata de xufa València". Un suport que, ha precisat, "comprèn diferents àrees municipals per a acompanyar este producte des de la terra fins al consumidor". 
 
A més, ha posat l'accent que des de Turisme València "es promocionarà el desenvolupament d'un sector tan important" amb accions específiques. Així, ha esmentat com exemple la posada en marxa d'una ruta amb bici per la zona d'horta on es cultiva la xufa, que acabe amb una degustació d'orxata, però també, tal com es va fer la setmana passada a FITUR, fent que l'orxata es puga tastar en les fires internacionals de turisme. 
 
En este sentit, ha assegurat que formarà part dels reclams turístics que es mostraran a la fira de Berlín el mes de març. "El que volem és aprofitar el seu potencial des del punt de vista cultural, gastronòmic i de desenvolupament econòmic", ja que l'orxata i la xufa de València són dos productes que "ens defineixen i són un símbol de la nostra cultura" 
 
Finalment, ha considerat que la signatura d'este conveni és una oportunitat perquè els agricultors, consumidors i distribuïdors s'adonen que amb el consum de la Orxata de Xufa de València amb Denominació d'Origen "estan fomentant que continue viva l'horta i el cultiu d'un producte arrelat en la nostra cultura i en la nostra identitat com a poble". 
 
Per la seua part, el president del Consell Regulador, Francesc Espinosa, ha agraït a la corporació municipal el suport al producte i ha coincidit amb Gòmez en la importància de conscienciar al consumidor que apostar per consumir orxata de xufa de València és apostar pel manteniment mediambiental de l'horta de València.