LA D.O. XUFA DE VALÈNCIA ES REUNEIX AMB LA DIPUTADA SOCIALISTA ANA BOTELLA

01/03/2017

Durant la trobada es van abordar diversos temes de gran rellevància per al sector, com les importacions de xufa de tercers països, la desprotecció de la xufa de València en l'acord signat entre la UE i Canadà, els estudis sobre el cultiu i les seues plagues que s'estan duent a terme, la importància de la promoció de l'orxata i la xufa...

El passat 28 de febrer, representants del CRDO Xufa de València van mantenir una reunió amb Ana Botella, diputada per València del Grup Parlamentari Socialista en el Congrés. 

La diputada, que va ser la representant del PSOE en la comissió en la qual es va debatre la PNL sobre el control de les importacions de xufa, va mostrar el seu interès a conèixer de primera mà el sector de la xufa i els seus problemes i inquietuds, per la qual cosa es va organitzar una visita a la seu de la Denominació d'Origen amb els representants del Consell Regulador.

La reunió, a la qual també va assistir l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarria i la Regidor d'Agricultura Raquel Casessis, va comptar amb la presència per part de la Denominació d'Origen del president del CRDO, Francesc Espinosa; el vicepresident, Antonio Gimeno; el secretari, Enric Navarro i el director Germà Alcayde.

Durant la trobada es van abordar diversos temes de gran rellevància per al sector, com les importacions de xufa de tercers països, la desprotecció de la xufa de València en l'acord signat entre la UE i Canadà (CETA), els estudis sobre el cultiu i les seues plagues que s'estan duent a terme, la importància de la promoció de l'orxata i la xufa, etc.

Ana Botella es va comprometre a la defensa dels interessos de la xufa des del Congrés dels diputats i es va oferir a intervenir o instar a les diferents administracions implicades per a resoldre o avançar en la resolució dels diferents temes.

El president de la D.O. va traslladar a Botella l'agraïment de tot el sector pel seu interès i el seu suport i va destacar la importància de la implicació de l'administració per a un sector com el de la xufa per la seua importància social, agronómica i mediambiental.

La reunió va finalitzar, com no podia ser d'una altra manera, amb un brindis amb Orxata de Xufa de València.