Una empresa valenciana llança el Bombó Valencià

14/03/2017

• L'empresa Hijos de Salvador Costa proposa substituir en el tradicional cafè bombó la llet condensada per l'orxata concentrada • Aquesta empresa centenària és l'única companyia del món que elabora orxata concentrada.

El tradicional cafè bombó és una mescla de cafè endolcit amb llet condensada que té el seu origen a València. Doncs bé, l'empresa valenciana Hijos de Salvador Costa ha decidit fer un pas més en la "valencianització" del producte i substituir la llet condensada per orxata concentrada.

Segons expliquen els representants de l'empresa, la idea va sorgir dels seus propis treballadors, que combinaven el cafè de l'esmorzar amb l'orxata concentrada gourmet que la companyia fabrica en les seues instal·lacions d'Albal (de fet, és l'única empresa que a nivell mundial fabrica orxata concentrada). Segons afirmen, el resultat és deliciós i és sorprenent el ben que combinen l'orxata i el cafè, per la qual cosa van decidir encunyar el terme "bombó valencià" i llançar una línia d'aquesta orxata concentrada dirigida a hostaleria.

La combinació cafè/orxata, és freqüent en algunes zones de la Comunitat Valenciana però emprant cafè gelat i orxata pedregada. Ara, a més de la mescla en fred, podrà gaudir-se també amb el cafè calent.
Segons ha comentat Jose Antonio Costa, propietari de l'empresa Fills de Salvador Costa, l'acolliment per part dels hostelers està sent molt bona i esperen que aquest producte es convertisca en un referent en les cafeteries valencianes.