La Falla Arxiduc Carles – Músic Gomis es proclama guanyadora de la X edició dels “Premis D.O. Xufa de València”

16/03/2017

•La Falla Arxiduc Carles –Músic Gomis, de secció Segona, guanya els 200 litres d'orxata amb que estava dotat el primer premi. •El 2n premi recau en la Falla Plaça del Arbre. •La Falla Duc de Gaeta – Pobla de Farnals aconsegueix el tercer premi.

La Denominació d'Origen Xufa de València ha reconegut amb el primer premi dels "X Premis de la D.O. Xufa de València" a la millor escena fallera a la Xufa de València i l'Orxata de Xufa de València a la Falla Arxiduc Carles -Músic Gomis, de secció Segona infantil, amb una escena que representa una orxatera servint un parell de gots d'orxata al ritme de la música del tabal i la dolçaina que toquen uns fartons. L'escena, es completa amb tres versos dedicats tant l'orxata com a la xufa de València amb Denominació d'Origen. 

La Falla gaudirà dels 200 litres d'orxata de Xufa de València que acompanyen el primer premi i un estendard que els lliurarà JCF en la Plaça de l'Ajuntament en nom del Consell Regulador de la D.O. Xufa de València.

 

El segon premi ha recaigut en una escena de la Falla del Arbre, de secció 6ª, amb una escena anomenada "Alegria" que representa a Carmen, la fallera major d'aquesta falla, gaudint els dies grans de la festa ballant sota l'orxata. Aquesta comissió serà obsequiada amb un centenar de litres d'orxata i un estendard.

 

Quant al tercer premi, la comissió afortunada ha sigut la de Duc de Gaeta - Pobla de Farnals, de secció 1ª A amb una escena dedicada a la defensa de la xufa i de l'horta de València. Aquesta falla gaudirà de 50 litres d'Orxata de Xufa de València i un estendard.

 

Francesc Espinosa, president del Consell Regulador, "ha agraït la implicació d'artistes i comissions falleres que han donat protagonisme a l'orxata i la xufa de València en els seus monuments".

 

La Denominació d'Origen Xufa de València garanteix la procedència valenciana i la màxima qualitat d'uns productes altament saludables com són l'Orxata i la Xufa de València, avalats per nombrosos estudis mèdics. El consumidor pot diferenciar-los cercant el logotip que els acompanya.

 

Falles 2017, falles amb sabor a orxata!