Presentació “Estudi químic-nutricional de l'orxata de xufa”

15/05/2017

Els resultats científics van a revolucionar el coneixement de l'orxata.

El Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Universitat de Química i Tecnologia de Praga (un dels centres de tecnologia dels aliments més avançat d'Europa), el Food & Health Lab de la Universitat de València, i la Facultat de Farmàcia de València, junt amb els orxaters Andoni Monforte (Món Orxata-ChufaMix) i Cristobal Martí (Horchatería Subies), van a presentar dijous que ve 18 de maig a les 11:00 en el Palau de Cerveró, els resultats preliminars d'una completa investigació químic-nutricional sobre la xufa i l'orxata. 

Aquest estudi internacional, que va començar fa any i mig, ha sigut realitzat amb tecnologia d'última generació que ha permès analitzar milers de variables químiques de més de 80 mostres d'orxates naturals, pasteuritzades i ultra-pasteuritzades.

Aquesta investigació cobra especial rellevància en el context internacional actual, en el qual la xufa i l'orxata estan adquirint un elevat prestigi en països com Alemanya, Japó o USA, revaloritzant-se el seu ús.

L'estudi ha sigut cofinançat per la Generalitat Valenciana, Món Orxata i ChufaMix amb la col·laboració de Horchatería Subies, Horchatería Rin i l'Associació Valenciana d'Orxateres.

Nota: En finalitzar la presentació s'oferirà una degustació d'orxata natural ecològica i coca en llanda de xufa.

Data: Dijous, 18 de Maig de 2017
Hora: 11:00.
Lloc: Palau de Cerveró. Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero de la Universitat de València. (Barri del Carme, Plaza Cisneros 4).