L'Orxata i la Xufa de valència protagonistes d'unes Jornades Gastronòmiques en ple cor del parc Natural de l'Albufera

19/06/2017

El restaurant Nou Racó i l'empresa valenciana Horchatas HISC uneixen la seua passió per la cuina mediterrània i l'orxata per a elaborar un menú temàtic que es podrà gaudir del 22 al 25 de juny

El pròxim 22 de juny s'inauguraran les Jornades Gastronòmiques dedicades a l'Orxata i la Xufa de València organitzades pel restaurant Nou Racó i l'empresa valenciana Horchatas HISC, l'objectiu de les quals és posar en valor dos dels millors i més genuïns productes autòctons de València; la xufa i l'orxata i fer-ho, a més en un dels més bells paratges de València, el Parc Natural de l'Albufera. 

Per a aquestes jornades Jorge Pardo, cap de cuina de Nou Racó, presenta un menú molt especial en el qual en tots els plats, incloent l'arròs, està present la xufa o l'orxata. Per a açò, ha utilitzat orxata concentrada ISCHUF i Horchata 10, ambdues elaborades amb Xufa de València amb Denominació d'Origen. Com el propi cuiner explica "ha sigut un repte magnífic perquè crear plats salats o reinventar receptes tradicionals amb aquest ingredient que associem únicament a la beguda refrescant m'ha portat a investigar bé el producte, aguditzar la creativitat i obtenir receptes delicioses i que responen a les necessitats culinàries que ens marca el clima d'aquesta època de l'any".

El menú d'orxata i xufa està compost per cinc plats, amb una cloenda sorprenent. Comença per un all blanc d'orxata amb raïm i tartar de gamba roja; continua amb clòxina valenciana i reducció d'orxata, coriandre i llima; segueix amb roial de foie, confitura de xufes i aire de canyella; després, un arròs melos de xufes, presa ibèrica, orxata i tòfones; i per a finalitzar, la famosa llesca amb ou d'orxata amb gelat de llet merengada.

El punt i final el possa el "bombó valencià", una creació de l'empresa Hisc en la qual substitueixen la llet condensada pel concentrat d'orxata de xufa de València en el cafè. Una autèntica delícia que està cridada a integrar-se per sempre en la cultura valenciana "del cafenet".

L'acte de presentació servirà també per a la presentació del nou i innovador packaging per a l'Horchata H10 Gourmet i el llançament de la nova web de HISC.