TOT PREPARAT PER A EL “DIA DE L’*ORXATA I LA XUFA DE VALÈNCIA”

07/07/2017

Un dels actes centrals serà el lliurament del premi “Orxater d’Honor 2017”

Demà, dissabte 8 de juliol, se celebrarà en la Plaça de l'Ajuntament de València el "Dia de l'Orxata i la Xufa de València". 

Des de la 11 del matí i fins a la 9 de la nit, les empreses participants donaran degustacions i vendran productes elaborats amb xufa de València. A més hi haurà tallers d'elaboració d'orxata, xou cookings, fotocols, activitats per als més xicotets, actuacions teatrals, una recreació d'un camp de xufes, una exposició de maquinària i una actuació musical amb la qual es donarà per conclòs el dia.

Un dels actes centrals del dia tindrà lloc a les 11.30 del matí, amb el lliurament del premi "Orxater d'Honor", un reconeixement que la Denominació d'Origen lliura anualment a aquelles institucions o persones que han destacat per la seua contribució a l'orxata i la xufa de València. El lliurament del guardó el farà la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó.

A l'acte institucional han confirmat assistència diversos representants de les diferents institucions, com la vicepresidenta de la Diputació de València, Mª Josep Amigó, la regidora d'Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, la diputada per València del Grup Parlamentari Socialista en el Congrés, Ana María Botella Gómez, la Directora General de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna (PAC), Maite Cháfer i una àmplia representació dels alcaldes dels municipis de la zona de producció.