La BBC coneix l'orxata i la xufa de València

14/03/2018

El programa Hairy Bikers' Mediterranean Adventure va visitar "La Casa de l'Orxata" i va conèixer la beguda més típica de València

El passat mes de febrer, el programa de la BBC Hairy Bikers' Mediterranean adventure, es va desplaçar a València per a conèixer de primera mà tant la xufa de València com l'orxata.

Per a açò, Dave i Si, els protagonistes, van visitar l'orxateria "La Casa de l'Orxata" del Mercat de Colón, on el seu propietari, Antón Buitrón, els va mostrar la xufa de València i els va explicar les característiques i propietats de l'orxata i el seu procés d'elaboració.

També van tenir l'ocasió d'investigar una mica més sobre la història d'aquest centenari cultiu, únic en tota Europa i amb una qualitat diferenciada i reconeguda mitjançant la Denominació d'Origen Xufa de València, màxima distinció europea per a un producte agroalimentari.

Tant Dave com Si es van mostrar entusiasmats en provar l'orxata i van destacar la seua cremosidad, el seu sabor i es van sentir fascinats per la història centenària que acompanya a aquest xicotet tubercle valencià i a l'orxata que s'obté d'ell.


Per si us interessa veure-ho, ací us deixem el link al programa