La Falla Exposició-Micer Mascó es proclama guanyadora de la XI edició dels “Premis D.O. Xufa de València”

16/03/2018

El monument infantil d'aquesta Falla s'emporta els 200 litres d'orxata amb els que estava dotat el primer premi.

La Denominació d'Origen Xufa de València ha reconegut amb el primer premi dels “XI Premis de la D.O. Xufa de València” a la millor escena fallera a la Xufa de València i l'Orxata de Xufa de València a la Falla Exposició-Micer Mascó, de secció Especial. El monument, realitzat per l'Estudi Cap de Suro, està dedicat a la gastronomia valenciana i l'escena premiada és un homenatge a la beguda valenciana per excel·lència; l'orxata de xufa de València, explicant-se el seu procés d'elaboració i posant l'accent principalment en la seua matèria primera; la xufa de València amb Denominació d'Origen.

Aquesta comissió gaudirà dels 200 litres d'orxata de Xufa de València que acompanyen el primer premi i un estendard que els lliurarà JCF en la Plaça de l'Ajuntament en nom del Consell Regulador de la D.O. Xufa de València.

El segon premi ha recaigut en una escena de la Falla Arxiduc Carles-Music Gomis, de secció 2ª infantil, amb una escena anomenada “La xufa viatgera”, dedicada a la els orígens de la xufa de València. Aquesta comissió serà obsequiada amb un centenar de litres d'orxata i un estendard.

Quant al tercer premi, la comissió afortunada ha sigut la de l'Avinguda Burjassot –Joaquim Ballester i Reus”. Aquesta falla gaudirà de 50 litres d'Orxata de Xufa de València i un estendard.

Antonio Gimeno, president del Consell Regulador, “ha agraït la implicació d'artistes i comissions falleres que han donat protagonisme a l'orxata i la xufa de València en els seus monuments”.

La Denominació d'Origen Xufa de València garanteix la procedència valenciana i la màxima qualitat d'uns productes altament saludables com són l'Orxata i la Xufa de València, avalats per nombrosos estudis mèdics. El consumidor pot diferenciar-los cercant el logotip que els acompanya.